Известие

Collapse
No announcement yet.

Откъде изхвърля антифриза

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Откъде изхвърля антифриза

Колеги защо като напълня антифриза почти до max и го изхвърли. И откъде го изхвърля и на какъв принцип работи

Празното пространство в казанчето служи за да може течността да се разширява, без това да води до съществено повишаване на налягането в системата. Когато системата е пълна догоре и течността се нагрява, тя увеличава обема си и ако няма пространство, където това да стане, то определено количество течност излиза през предпазния клапан на капачката.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами не го пълни до "макс". Доколкото зная, съдът за антифриза играе ролята и на разширителен съд при нагряване на течността/антифриза и е необходимо да има пространство, тоест тубата за антифриза да е поне на 1/3 или 1/2 празна.

На мен ми сменяваха антифриза през януари и изрично ми казаха след смяната когато ги попитах да не пълня съда за антифриза до горе, ако доливам, защото било необходимо да има празно пространство, в което при нагряване и разширение на течността да има място за нея.

В противен случай може да се смеси с маслото.

Виж си маслото -щеката дали е в границите, виж и цвета на маслото какъв е при спрян и неработещ автомобил.Виж какво е нивото на маслото сутрин преди да запалиш, след като автомобила е бил в покой през нощта.

Най-добре е да закараш автомобила на утвърден за марката сервиз.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Има си маркери минимум,максимум на съда. Автора на темата ще поясни ли MAX какво е?
        Максимум по маркер или до гърлото на капачката? Колегите останаха с вчщпечатление,че я джасаш до горе.
        Провери дали ти е изправен клапана на капачката на антифриза.
        Sent from my SM-G920F using Tapatalk
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Това ми е ясно че не трябва да се пълни до горе и не го и пълня. интересното е че не ми го изхвърля през капачката защото не е мокро около нея, а някъде под термостата. Или имам проблем със този теч

Comment

Колеги маркера max до там я напълних. Сега стой на три пръста под маркера min и не слиза по на долу но постоянно има сутрин по малко петънце под нея. А как да проверя дали е изправен клапана. И ако го изхвърляше през клапана на капачката то тя и около нея щеше да е мокро а то не е. Ще се ходи до сервиз то е ясно но все пак да попитам

Comment

Проверката на клапана става като се надуе и се види, дали отваря на около 1 bar. Елиминирай си теча около термостата. Там ти е проблемът.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Открих го колеги от дебелия маркуч на термостата

Comment

Working...
                X